Tervetuloa aikavaellukselle!

Aikavaellus on 13,7 kilometriä pitkä vaellus- ja ulkoilureitti, joka alkaa Tuorlan observatoriolta ja päättyy Turun yliopistolle. Vaellusreitti toimii aikajanana joka kuvaa koko maailmankaikkeuden, maan ja eliökunnan historiaa. Reitillä metri vastaa miljoonaa vuotta ja kilometri miljardia vuotta. Historian tärkeimmät tapahtumat on merkitty reitin varrelle messinkilaatoilla.

Reitin Google-kartta löytyy Kartta & Ohjeet -sivulta, ja samalta sivulta voi ladata myös tulostettavan kartan. Laattojen tekstit löytyvät Aikajana-sivulta, ja ne löytyvät myös tulostettavana pdf-tiedostona sivulta Kartta & Ohjeet. Aikapisteillä on myös QR koodit, joiden kautta pääsee helposti avaamaan kyseisen ajankohdan informaatiosivun omalle mobiililaitteelle.

Reitti on suunnattu kaikille luonnontieteistä kiinnostuneilla. Sen voi vaeltaa joko konaisuudessaan, alkaen Tuorlasta, tai sitten lyhempinä kokonaisuuksina, alkaen esimerkiksi Biolaaksosta (Maan synty; 4,6 km), tai Kupittaan puistosta (monisoluisen elämän synty; 1,5 km). Reitin varrelle eri lähtöpisteisiin pääsee helposti kaupungin busseilla. Aikavaelluksen voi hyvin tehdä myös pyöräillen!

Kartat

map

  • Tuorlan vaellus - reittikartta

Uusi 1,4 km Aikavaellus Tuorlassa

Aikavaellus-ideasta on nyt toteutettu uusi versio, missä koko maailmankaikkeuden historia on tiivistetty 1,4 km mittaiselle aikajanalle. Tämä uusi lyhyt aikavaellusreitti suunniteltiin yhdessä Kaarinan, Salon ja TSYKin lukiolaisryhmien kanssa, niin että se sopii hyvin koulul […]

  • 377 - Copy

Porukalla vaeltamaan

Aikavaellusreittejä pitää yllä Aikavaellusyhdistys. Yhdistys tarjoaa erilaisille ryhmille myös opastettuja kävelyjä näillä reiteillä. Tällaiset opastukset sovitetaan niin että että maailman historian tarina avautuu helposti kullekin vaeltavalla  ryhmälle, kuten lapsiperheille, eri ikäisille koululai […]

  • kartta

Tervetuloa aikavaellukselle

Mitä aikavaellus tarjoaa vaeltajalle

Aikavaellus tarjoaa ainakin kolmea erilaista asiaa: Se tarjoaa mukavaa vaellusta – se tarjoaa kuvaa maailman syvästä historiasta, ja luonnontieteellistä maailmankuvaa siitä miten maailma on kehittynyt – ja se tarjoaa suurta ”kaiken Tarinaa”.
[…]

Digitaalisia materiaaleja

eTimeTrek oppimateriaalin demo

Olemme toteuttaneet pilottiversion digitaalisesta oppimateriaalista. Sisältöjä on toteutettu kolmanteen episodiin ”Birth of the Sun and Solarsystem”.

timetrek AR/VR appTimeTrek VR/AR visualisointien demo

Olemme toteuttaneet reitin varrelle kahdeksan VR visualisointia muinaisesta maasta ja maailmankaikkeudesta sekä yksitoista AR visualisointia entisajan eläimistä.

Aikajana European Astrobiology Campusin sivuilla

Maailmankaikkeuden historia aikajanalla European Astrobiology Campus -hankkeen sivuilla.